Folie cristal la închideri de terase, balcoane, cafenele

folia cristal inchidere terasa PVC transparent
Inchidere de terasa cu folie cristal (PVC transparent)

Lorand bacsi ne recomandă soluții moderne în care să folosim PVC transparent (cunoscut și sub denumirea de folie cristal) pentru extinderea spațiului nostru. Astfel, putem să ne transformăm terasa sau balconul într-un extra-spațiu.

Ideile prezentate în continuare erau mai dificil de pus în aplicare cu numai câțiva ani în urmă. Putem spune însă că prin apariția materialelor moderne (și ieftine) din PVC s-au creat nenumărate posibilități prin care să ne amenajăm spațiul.

→ Citește și Perdele industriale din PVC transparent; avantaje și utilizare

O idee care a prins în Occident – și iată se răspândește și la noi – este tocmai transformarea teraselor de la locuințele noastre în adevărate spații de reconfortare. După cum se va vedea în continuare, am depășit demult ideea de a ne proteja doar pantofii de ploaie sau să avem un loc unde să ținem căruciorul copilului.

PVC-ul transparent folosit în acest scop (și pe care-l folosim și noi cei de la Dartech L&L) are excelente proprietăți termoizolante. Astfel, cu ajutorul foliei cristal putem folosi spațiul câștigat, fără a folosi surse de căldură suplimentară, până târziu în iarnă.

Închideri de terase la case din zone rezidențiale

Dartech L&L a realizat câteva lucrări deosebite cu PVC transparent în Timișoara. Astfel, prin intermediul clienților noștri am reușit să demonstrăm calitățile materialelor din PVC. Sunt ușor de folosit, care nu necesită o întreținere complicată și vă oferă posibilități vaste în ceea ce privește creativitatea.

folia cristal si inchidere terasa cu PVC transparent
Folia cristal, exemplu de inchidere terasa (PVC transparent)

Din prima imagine se observă cât spațiu se câștigă printr-o astfel de închidere de terasă. Folia cristal are aplicații deosebite tocmai datorită particularității calităților ei specifice.

  • Poate fi folosită atât pe timp de iarnă cât și vara;
  • Rezistență la vânt;
  • Termoizolantă;
  • Oferă protecție UV.
folia cristal sau PVC transparent pentru inchidere terasa
Un alt exemplu de folosire a foliei cristal la inchiderea de terasa

În cel de-al doilea exemplu se vede foarte bine cum mica terasa din fața intrării unei locuințe dintr-un cartier rezidențial parcă se transformă dintr-odată. Folia cristal oferă lumină. Este mai mult spațiu. Are deja un rol mai bine definit, nu mai este doar o terasă închisă, ci are și rol de vestibul.

În serile târzii de vară puteți zăbovi la o cafea. Iar toamna târziu să beți un vin la adăpost de vânturi și ploi. Folia cristal se va dovedi o investiție excelentă.

Construcție și montare rapidă

PVC-ul transparent oferă simplitate. Montajul se face cu ajutorul unor capse și bride. Folia cristal rulează pe tambur sau este încasetată în ghidaje. O ridicați sau coborâți prin rulare când doriți, în funcție de vântul de afară. Lorand bacsi ne asigură că este una dintre cele mai eficiente soluții de extindere a spațiului nostru.

Folia cristal din PVC transparent se dovedește a fi un excelent substitut al clasicelor închideri de balcoane și terase cu ramă de cornier. Care, din păcate, încă se mai văd prin orașe stricând aspectul.

Folia cristal în restaurante, terase, hotel

Lorand bacsi știe că oamenii nu cred până nu văd. Și că obțin încredere doar dacă văd că și alții folosesc. Tocmai de aceea, în acitivitatea lui sunt foarte importante imaginile. Închiderea teraselor de la restaurante sau cafenele nu este o invenție românească sau ungurească. Dimpotrivă, folosirea de PVC transparent a venit din țările din Vestul Europei.

Există chiar un fel de modă. Aceasta a fost însă generată de rațiuni practice. Astfel, pentru a se putea extinde activitatea comercială cât mai mult timp dintr-un an, cineva avut ideea să folosească folia cristal. Este greu de spus cui aparține paterniatea acesti idei, dar o întreagă industrie a turismului se bazează pe asta.

Vedeți și cum se închid terase restaurant în Franța sau închideri de terase verande, pergole în spații rezidențiale